...SeLaMaT DaTaNg Ke BlOg MisS IeZa... bLoG iNi HaNyaLaH nUKiLaN bIaSa... MaNa Yg BaIk HaRaP dIjAdIkAn TauLaDan & Yg BuRuK dIjaDiKaN SeMpAdAn...

Followers

Friday, April 30, 2010

~ aku ~

Die tanya ape yg aku nak?

  • aku nak kita sama2 jaga hati masing2
  • aku nak kita faham diri masing2 (ko faham aku, aku faham ko)
  • aku nak kita sama2 jujur
  • aku nak kita berterus terang walaupun berterus terang itu boleh membuatkan kita masing2 terluka..
  • aku nak kita jgn hipokrit
Tapi aku tau, bkn senang kita nak memuaskan hati seseorang dan bukan mudah untuk kita menjadi yang terbaik kerana kita hanya manusia biasa yang x pernah sempurna.. Hanya DIA yang sempurna..

~ Sabar, sabar dan terus bersabar~

Ye, aku kene bersabar selagi aku mampu.. Sabar itu sebahagian daripada iman.. Tp org skrg suka ckp sabar itu separuh drpada iman.. Ayat 2 terang2 dah salah.. Maksudnyer xsama.. sebahagian dan separuh tu jauh bezanya..xperlu lah aku nak trgkan kat sini. nantilah, next time dlm slot belajar bahasa.. huhuhu.. Aku x suka bl org yg ckp pkai ckp jer.. Maklumlah, aku kan bdk bahasa, dah sinonim dgn bnda2 mcm ni.. Pantang bl org salah ckp, mulalah aku, lecturer aku n geng2 aku nak betulkan.. haha.. Bdk Lg, kami dididik supaya peka kepada bahasa.. hehe..

Kenapa ye?? kita selalu nak jaga hati org, tp org x pandai nak jaga hati kita?? aku try nak puaskan hati sesiapa jer yg ada bsm aku, tp org2 tu x nmpak pe yg aku wat.. Bkn sng nak puaskan hati semua pihak.. Amat2lah susah.. manusia ni kan banyak ragam.. Ada yg bl ngn kita, die baik sgt, tp bl jauh ngn kita, die wat mcm2 hal.. Tnpa kita sedar n kita ketahui.. Ada 2 plak, dpn kita baik, pijak semut pon x mati, tp blkg kita, die kutuk kita baekkkk punyer.. ada 2 plak, ngaku kwn baik, tp tikam belakang.. Hmm. mcm2 hal.. Aku dah masak ngn semua ni.. Sb 2 la pd aku, wlau mcm mana pon kita ngn seseorang 2, jgn percaya die 100%.. Walaupon die BF kita, GF kita or Kwn2 kita.. Jgn.. Jgn sekali2 percaya bulat2.. Buruk padahnyer.. N jgn gak x percaya lgsung.. x elok mcm 2.. xelok slalu syak pd org.. Hmm..

Aku ni kwn2 aku slalu ckp yg aku ni penyabar.. Alhamdulillah aku dpt sifat penyabar 2 dlm diri aku.. Tp pada aku, tahap kesabaran aku ada batasnya.. Jgn lah sesekali mencabar tahap kemampuan aku untuk bersabar.. Kelmarin, aku puas menangis.. menangis meratapi keadaan aku.. Tp, x siapa tahu.. xperla, biarlah aku pendam segala2nya..

Sabar, sabar dan terus bersabar wahai diriku.. sesungguhnya hanya Allah tempatku mengadu.. Aku hanya insan yg lemah, makhluk d muka bumi yg kerdil.. Tanpa mu Ya Allah, aku tiada d dunia ini.. Ku pohon kepada Mu, kau berikanlah aku ketenangan dan kebahagiaan hidup di dunia ini dan di akhirat kelak.. Amin...

Thursday, April 29, 2010

~ Yang Terindah ~

Dedicate for Mohd Izwan Abd Halim..

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah
~Always Love u ~

Wednesday, April 28, 2010

~ interview ~


Lagi2 interview.. lg2 interview... xde ker keje yg trus dapat?? x yah kene intervw?? huhu.. kalo nak keje trus leh je, tp kerja kat syarikat nenek moyang sndiri lah.. huhu.. 2 kalo aderla, kalo xder, x yah la gatal2 nak brangan yer cik yuyun.. hahaha.. Ada aku kesah??? huhu...

Hmm.. arini aku x kisah sgt ngn Fb or Hp aku sb aku dah dpt 2 buah novel dr mak aku.. huhu.. die belikan smlm.. sb 2 la aku leka ngn novel.. smbung balik hobi aku yg dah lama tertinggal disebabkan kesibukan study dulu.. Ni dah dok umah, leh la smbung balik keje yg x brapa nak berfaedah 2.. eh, yeker?? ade la faedahnyer.. aku leh bnyakkan prbndaharaan kata dlm bahasa n aku leh kaji novel.. pastu aku leh brangan sx.. haha.. aku sk branagn, sb indah.. bkn kene bayar pon kalo nak brangan wlopon skrg wat ape2 pon kene bayar.. msuk toilet pon byr kn?? 20sen.. huhu..

brangan jer.. haha...

Buah ati pengarang jantung aku plak bz lately ni sb die exam.. Aku pon mls nak ganggu die sgt wlaupon aku rindu sgt2 kat dier.. xperla, aku doakan die dpt jwb exam dgn mudah.. InsyaAllah. Amin.. Tp kdg2 hati aku ni jahat, sb slalu nak d berikan perhatian.. plak 2 skrg ni jauh, lgla aku slalu emo ngn die.. cian bf aku.. huhu.. nasib baik lah die yg couple ngn aku, kalo org lain, maunyer aku kne marah jer.. huhu... aku nak bgtau die aku dpt intervw kat Utusan, jd wartawan utusan melayu.. aku kene intervw 6. Mei nanti.. Pastu mintak2 sgt die dpt teman aku.. n mntak2 aku dpt la jmp die nnti.. Tp x berkesempatan nak bgtau ape2 kat die sb die amat2 lah bz.. dah 2 ade jer bnda yg die nak mrh ngn aku arini, emo ngn aku skrg, x mesra.. np tah.. myb sb aku ngah bendera merah ni.. huhu.. ape kaitannyer??

Ha, kalo korang nak tau, sejak dr dulu lg, kita org dah prasan ngn bnda ni.. Time aku "bulan mengambang" bkn aku yg akn snsetif lebih, tp si dia.. haha.. mmg 2 la yg jd kat kami.. terbalik.. xtau lah knp.. huhu.. mntak2 kalo aku jd wife die nnti, time aku prgnant, mntak2 la die yg mengidam ker, loya2 ker.. huhu.. baru best.. sama adil.. aku sakit nak bersalin, die plak pening time aku prgnant.. haha.. Tp nanti, susah gak, ah.. lntak la.. hahahah..

Jaga2.. huhu

Boring la arini.. hmm... nak cita pnjang pon malas nak menaip... kalo la ada mesin yg blh type ape jer yg kita ckp, kn senang?? haha.. brangan lg.... ;p.. k la, jam pon dah tnjuk pkul 3.51.. aku nak tido!!!! nyte....

Mlm ni mimpi Si Dia...;)


Best regards,
~YuyuN~

Sunday, April 25, 2010

~6 minggu, 6 bulan, 6 tahun ~

This was taken from facebook. So true and so funny.. So, what do u think? ()


Ayat Selepas Kahwin

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuah.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!


Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Ye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite you ye Sayang.
6 bulan: Trafik jam aah!
6 tahun: K..

Dating process:
6 minggu: I love you, I love you, I love you.
6 bulan: Of course I love you!
6 tahun: Yelah! Kalau I tak cintakan you, buat apa I khawin dengan you?!


Pulang Kerja:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini?

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap you suka cincin yang I beli untuk you nie.
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.
6 tahun: Nih duit, you beli sendirilah apa yg you nak..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan you di telefon nie.
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai you masak. Rasa pun sedappp...!
6 bulan: Kita makan apa malam ini?
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?..

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain eh..
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 tu pon tak paham!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, you seperti bidadari dengan pakaian itu.
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU?

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg you nak sayang?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 CHANNEL BOLEH TAK...

.:: Harap2 aku x jd cmni nnti.. huhu :. (◕‿◕)


Saturday, April 24, 2010

~Tik Tok Tik ~



Hmm.. as usual, arini hari yg xde keje sgt pon.. duk umah mcm biasa, wat rutin2 biaser.. X on9 sgt sb dah boring.. Mlm skit baru on9.. Dah 2 on jer FB de satu kejutan wat aku yg telah d suprisekan oleh Mel..
Ni la dak Mel nyer.. Huhu..

Hmpeh tol.. Die g bagi aku satu pic yg amat aku x suka n watkan aku geli n x sng duduk.. ish.. mengeremang bulu roma aku ni tgk.. time mandi ingat, time mkn ingat, time wat ape2 pon stil terbayang lagi.. smpaikan ngn muka2 aku ni pon aku trasa ada smthg yg mnggelikan n membuatkan bdn2 aku trasa gatal.. bak kata org, wat kerja semua x kena sb kan pic hampeh tu!! eeee..... geli...

Aku ni bknla penggeli sgt orgnyer.. yerla, mcm la aku x pnh tgk pic2 yg ngeri2 mcm org ptus kepala la, forensik bedah mayat la, mcm2 la, tp xderla smpai cmni.. Aku dahla x sua tgk bnda yg berlubang2, pastu bulat2 kecik.. mmg la aku trauma pastu.. ni trauma lg la ni.. Korang nak tau x pic pe yg d tnjukkan Mel td?? Pic breast pompuan yg berlubang n dalam 2 de parasit.. ulat.. aku geli weh.. ni pon mase mnaip ni bulu roma agu tegak berdiri mcm nak nyanyi lagu negaraku jer.. haha

Ha, mcm ni la bulu roma aku tgk berdiri.. haha

Tp kan, malangnyer aku x dpt bg korang tgk pic 2 sb aku dah delete.. haha.. xleh nak simpan weh, aku trauma.. Sumpah aku x suka ngn semua ni.. eee.... so, pasni jgnla ada sesaper yg bg aku pic2 yg berunsurkan lubang2 berbntuk bulat dalam kuantiti yg bnyak.. aku x leh tgk weh.. aku geli!!!.. eee.. dlm2 geli 2 plak,ada lg satu cita.. mase ngh tgk Fb de bnda yg kedua yg x di undang berlaku.. huaaaaa.. aku x suka bnda ni..

Aku terjumpa la Fb seorang makhluk tuhan ni.. Bdk skolah lama aku.. Bdk yg prnah mncatitkan sejarah hitam dlm diri aku.. haha.. Bdk yg psiko la pd aku sb die ni dhla prasan aku rmpas bf die, pastu blagak mcm die lg tua dr aku...padahal umo baru setahun jgung.. Cheh.. Pastu aku pon belek la profile die.. Hmm.. bnyak perubahan dah pd die.. Cntik dah dr dulu.. so, aku tb2 rasa x sdp hati nih.. yerla, tb2 rasa mcm kedudukan aku tergugat,.. bkn pasal pe, tkut la BF aku berpaling arah.. hahahaha... bodohnyer la aku sb fikir cmni.. mana x nyer, laki ni kan pntg nmpak dahi licin, plak 2 dak ni pon pnah mnjadi sejarah dlm hdup die dulu.. of coz la aku tkut cinta bputik smula.. Hmmm... Yuyun.. ape nak jd ngn ko ni.. Fikir bkn2..

Aku pon ngadu la kat member baik aku si Lin.. Lin bnyak la bg nasihat kat aku tntg pe yg sdg aku alami skrg.. Huhu.. Tq la Mek Lin oi.. Wa cyg lu beb.. Huhu.. kalo xde u, kat saper la i nak mngadu.. huhu.. skurg2nyer lega skit hati aku ni.. hehe.. Tq kwn.. huhu..

myspace layouts
Hug n Kiss 4 u Mek Lin.. Hehe




Wednesday, April 21, 2010

~Zaman Dulu-dulu Kala~




Ahahahahahaha.... (◕)

Aku nak gelak mlm ni.. (─‿‿─) Tengah2 chatting ngn buah ati aku mlm ni setelah smlm aku mrajok ngn die, tb2 dgn x semena2 aku pon share la pic2 ngn die untuk imbau kembali kngan masa bersama.. biaserla.. lps gaduh mstilah nak beromantik2 n bermanja2 serta beramah mesra..ahahah.. Last2 aku jmp pic yg prnah d jadikan kontroversi oleh Kak Yam terutamanya, Siti n ZZ..ahahahhaha.. Bedekah2 3 ekor lipas tu mentertawakan aku.. sampainyer hati..Mane x, tgk muka aku time2 skolah dulu yg suci murni mcm ni..ahahha.

Aku ngn Wan pon mlm td gelak smpai nak sesak nafas kita org.. Hahaha.. Mmg bila kita org tgk pic ni, bnyak kenangan yg terungkap kembali mase kat skolah2 dulu.. Huhu.. malunyer sayer.(◠‿◠) hehehhe... Tp aku suka time skolah2 dulu.. Huhu.. Yerla, si dia mase tu bz nak tackle aku kan?? so, mstilah best..hahah.. Tp aku kat skolah x la gatal pon ngn dier.. mane leh nak bcinta kat skolah..maunyer emak abah aku berhntikan aku dr skolah.. Yerla, g skolah nak blajo kot, bkn nak memadu asmara.. Hohoho.. Baik2 ngn Wan pon cmtu jer.. No feeling2 nih.. kuikuikui...

Hahah, pic ni pon tgk la muka kami.. Suci tnpa was2.. Haha.. Wan pon kurus lagi, aku?? nthla, same jer kot, cuma muka agak koreng gitu.. hahaha.. Ni kalo dak2 ni tau la aku post cita nih, mmpos aku jd bahan.. nth2 maunyer pic ni tersebar luas d angkasa raya sana tuh.. Tp aku nak pesan awal2, jgn sesipa brani wat sebegitu okeh.. amran keras nih!! hoho.. Dahla ngn pic kat bwh ni aku d kutok pompuan gila, hampeh nyer mek Lin!!!


Pastu mula la si Geng2 Sengal die mengutok aku.. Hampeh nyer kengkawan... xper2, yg pnting aku tau aku x gila..wakakakkaka... Jd cmni pon sb tension wat thesis Pak Mail la 2.. Huhu.. Xperla.. kenangan yg x dpt d lupakan... Huhu..Dah melalut plak..haha..

ish, bl la dpt jmp buah hati pengarang jantung aku ni..windunyer!!! (aa)

Monday, April 19, 2010

~ Kengkawan LG Akue Yg Agk Sengal ~

" Apakah Kamu tahu hubungan antara 2 biji mata kamu?
Mereka berkelip bersama,
bergerak bersama,
menangis bersama,
melihat bersama dan
tidur bersama malah
menutup pandangan terakhir pun bersama,
meskipun mereka tidak pernah melihat antara satu sama lain...
kecuali melalui cermin.....
persahabatan seharusnya seperti itu...
kehidupan akan kurang ceria tanpa sahabat............"



Ni Ruff.. Dak Lg yang paling berangan n perasan hensem.. Kalo x percaya, korang leh nilai sendiri dari cara die amik gambar 2 kn?? gila perasan.. eeeyarkkss!!.. perasan selebriti.. ahahaha.. Die ni dak Bintulu, Sarawak.. Tp brangan yg die ni dak KL.. haha.. Dlm LG, die ni agak rapat ar ngn Shuk n Yap (bf Kak Yam) tu.. Mana x nyer, dok satu umah, tido sekatil, mkn sepinggan.. ahahha.. ernm.. ape lg nak cita eah.. ha, die ni agak gila skit kot sb suka perasan yg die ni glamour n prasan la yg die ni mnjadi rebutan perempuan2 yg ada kat mana2 pon.. ahahaha..

Ni plak Shukri.. Mmber sekelas aku, n sekampung aku.. Huhu.. Agak rapat ar ngn dier nih.. Tp x la rapat sgt.. Kang rapat2, awek die marah aku plaks kan?? huhuhu...Shuk ni baik orgnyer n die slalu gak take care kat sesaper jer.. Termasuk la aku ni.. Hoho.. die suka soh aku jaga kesihatan diri.. hehe.. terharu aku.. haha.. Tp die ni agak gelabah skit n agak lurus bndul skit orgnyer.. wakakaka.. tipu pe pon die pcya.. Haha.. Aku agak rapat la ngn die ni sbg kawan LG.. Hdup LG!!! huhuhuhu...

Ni plak Mek Lin.. Huhu.. Die ni dak Kelantan.. Classmate aku merangkap gak roomate aku.. Huhu.. aku agak rapat ngn die dah last2 sem la.. Sblm ni biaser2 jer ngn dier.. xla rapat sgt.. Tp mkin lama mkin rapat bl kita org duk satu umah.. Die ni agak gila gak.. sama la ngn kak yam ngn si Ct kus 2..haha.. Suka sgt dgki aku.. x leh tgk aku sng skit, ada jer plan die ngn ct nk knekan aku.. hmpeh tol.. huhu.. Ada satu prangai dier yg sama ngn Ruff.. haha.. Die pon suka brangan kata die ni ayu lg cntik..hahha.. smpaikan ada satu mlm 2, die ni nak webcam ngn sorg mamat nih.. sggup bersolek mlm2 buta pkai mkeup.. ingatkan nak g mana, upanya nak control ayu jer.. dahla pkai lptop aku webcam tuh.. rosak akhlak laptop aku masa tu sb terjebak ke kancah hidup Lin yg brangan 2.. ahahaha.. wakakakka.. gila nya kawan.. pastu suka brangan amik pic sorg2.. sama la spesis ngn Ruff n siti sx.. hahhaa..

Ni plak Ct Kus.. ahaha.. die ni johor murtad sb lahir jer kat johor, tp beso kat kelantan n ckp kelantan.. huhu.. die ni satu geng n sekepala gak la ngn aku.. haha.. Agak jahat gak la, sama ngn Mek Lin 2 sb suka sgt dengki aku.. Cheh.. Kita org bnyak kngan bersama.. huhu,, kalo nak cita, smpai sok pon x habis..hehe. die suka kata aku ni penyabar.. sb 2 die suka dengki aku.. cheh... hmpeh nyer kawan.. haha.. ha, die ni single and available.. sape2 nak kenalan, silalah contack aku.. ahahhahha.. cnfirm pasni aku kene blasah.. wakakakka....

Ok, lastly, ni Kak Mary.. huhu.. kak yam.. gf si yap yang amatlah kuat cmburunya ..haha.. kwn2 baik pon die jeles tau.. so, jgn main2 ngn ini perempuan ha.. haha.. silap2 ari bln, leh jd musyh ketat die plaks.. wakaka.. kak yam ni kwn yg suka wat lawak mengong.. n yg agak tua la antara kami2 nih..Tp prangai stil cam bdk2 sb die suka sgt tdo ngn bntal busuk KEPAM die tu..ahahha...hahaha.. tp die ni sebaya la ngn Bf die si yap 2.. Ni pons satu, suka sgt mndgki aku.. Laki bini suka sgt dengki aku.. Sx die gelakkan aku, alamatnyer xreti bhnti smpai sok la gelak dier..ahahhaa...die ni pon kaki brangan sama mcm Ruff.. ahhahahaa... sama jer semua.. KAKI BERANGAN... LIN - RUFF - KAK YAM - SITI... SHUK jer yg baik..ahaaha...

Tp wlo pe pon, aku syg semuanya sb dah jd kwn aku slama aku kat UiTm nih.. Bnyak kngan bersama korang.. Thanks 4 being my friends...

Monday, April 5, 2010

~Lalalalala~

APA ITU SEX?

Alkisah seorg anak pompuan yang baru masuk tadika bertanya kepada mummynya.. 'Mummy, mummy? sex tu apa Mi?'..

Terkedulah si ibu.. Terasalah akan kemodenan zaman skrg yg berjaya membuatkan manusia berfikiran lebih terbuka.

Sesuai dgn konsep pendidikan seks yg sedang hangat diperkatakan, mulalah si ibu mencari jawapan yg sesuai utk anaknya dengan harapan anaknya takkan tertinggal dlm arus pendidikan sejagat. Maka si ibu pun mula memberikan jawapan mengenai apa itu sex dengan perumpamaan antara kumbang dan bunga, diikuti dengan pembentukkan bayi dalam kandungan dan diselitkan juga dengan kisah percintaan antara mummy dan
daddynya dari zaman universiti lagi sehinggalah dengan kehadiran si comel iaitu anak gadisnya yg bertanya itu..

Tiba-tiba si anak menangis teresak-esak... Si ibu kehairanan dan bertanya. Si anak menjawab dalam tangisan.. Jawapan mummy tu panjang, ruangan jawabannya pendek saja ni...seraya meyerahkan buku latihan yang tertulis kat depannya (cover)..

NAME:...........
SEX:............
Class:..........
Subject:..........


________________________________________________________________________________________________________________


KISAH SEORANG PANGLIMA

Tahun 1441- Sebelum memulakan perjalanan menuju ke medan perang, seorang panglima menemui rakan yg cukup dipercayainya.

PANGLIMA: Simpan anak kunci ini! Jika aku tak kembali, kau bukakanlah cawat besi isteri ku. Aku izinkan dia berkahwin dengan sesiapa yg disukainya.

RAKAN : Baiklah sahabat ku.

Menjelang petang, ketika panglima bersama tenteranya berehat di sebuah lembah, kelihatan di kejauhan seorang lelaki menunggang kuda cukup pantas menuju ke arah kumpulan tentera itu. Setelah hampir, barulah panglima mengenalinya - dia ialah rakan yg cukup dipercayainya itu.

RAKAN : Maaf...panglima bagi kunci yg salah!! (Hhmmh hampeh, dah cuba buka dulu rupanya! hehe)

___________________________________________________________________________________________________________

NENEK TUA

Seorang nenek berusia 65 tahun melahirkan seorang anak. Rakan-rakannya datang berkunjung untuk menjenguknya.
Ketika mereka ingin melihat bayi nenek tersebut.. nenek itu berkata
"Nanti dulu".
Beberapa minit kemudian mereka berkata ingin melihat bayi itu lagi.
Tetapi nenek itu tetap berkata "Nanti dulu".
Akhirnya mereka bertanya :
"Bila kami boleh melihat bayi engkau..?"
"Bila dia menangis".
"Kenapa kami harus tunggu sampai dia menangis?"
"Sebabnya aku lupa.. dimana aku letak bayiku tadi..
"

________________________________________________________________________________________________________________

Seorang gadis cantik menaiki LRT yang sangat penuh sesak. Gadis itu berdiri betul betul didepan seorang pemuda. Seketika kemudian pemuda itu bangun, namun belum sempat pemuda itu
berkata apa apa, gadis cantik itu menolak pemuda itu dengan lembut ke tempat duduknya sambil berkata, "Terima kasih, saya lebih suka berdiri". Pemuda itu tercengang dengan penuh kehairanan.
Dia sedikit jengkil kerana ditolak oleh gadis itu walaupun secara lembut. Pemuda itu pun berdiri semula tetapi sekali lagi gadis cantik itu menolaknya duduk semula dan berkata dengan
sedikit kuat hingga didengari oleh lain lain penumpang, "Tak apa, tak payah susah susah, saya lebih suka berdiri." Tanpa putus asa pemuda itu berdiri lagi untuk kali yang ketiga sambil menjerit,
"Woii cik kak !! Saya nak turun laaaaa!!! Saya dah terlepas perhentian saya tau !!? Apa punya perasan lah dia ni?!!!"

________________________________________________________________________________________________________________


PEGANG KUAT-KUAT

Udin hendak menghantar neneknya yang sakit ke klinik dengan menaiki motor.

Udin: Mari la naik nek, pegang kuat-kuat yea..nanti jatuh!
Nenek: Iya lah, nenek pegang kuat-kuat la nie...
Udin: Jangan lupa pegang kuat-kuat yea nek!!! (kata Udin lagi mengingatkan)
Nenek: Iya, nenek dah pegang kuat-kuat la nie, takut sangat.
Udin: Ok, kalau begitu kita berangkat ya, nek.

Udin lalu 'merempit' motornya, lalu terdengar benda jatuh BUUAAAAKKKK!!!!!
Udin terperanjat, lalu menoleh ke belakang, dan ternampak si nenek terjatuh dari motornya.

Udin: Lah kenapa boleh jatuh gak nie, nek?!! Nenek tak pegang kuat-kuat agaknye?
Nenek: Nenek dah pegang kuat-kuat dah tadi!!!!
Udin: Nenek pegang kat mana?
Nenek: pagar rumah.
Udin: "$%^&(#....."

________________________________________________________________________________________________________________


Seks Dalam Tandas!

Masa : 8.30 Pagi

Tempat : Kelas Tkn 6 Melur
Situasi : Pelajaran Bahasa Melayu. Cikgu Sahab meminta pelajar menghuraikan pendapat dan pandangan masing-masing mengenai tajuk "Kenapa Remaja Melakukan Maksiat Dalam Tandas Awam"

Sharifah Aina Binti Jeffry Anas : pada pendapat saya, remaja yang sanggup melakukan maksiat dalam tandas adalah dari kalangan mereka yang tidak berkemampuan menyewa bilik hotel.

Zakaria Bin Mohammad Khuzairi : Saya tidak bersetuju kerana ada diantara mereka yang datang dari golongan berkemampuan tetapi masih melakukan perkara sedemikian.

Khairil Osman Bin Abd. Rahman : Menurut firasat saya, remaja tersebut berada dalam keadaan kelam kabut. Tak sempat cari hotel. Dan sebab utama yang lain, mereka buta tentang agama.

Sofri Sufian Bin Ahmad Azlan : Saya tidak bersetuju bahawa pelajar tersebut buta tentang agama.

Khairil Osman Bin Abd. Rahman : Kenapa pulak? bukankah umat yang melakukan maksiat sebegini sebenarnya tidak tahu atau tidak menghayati pendidikan agama?

Cikgu Sahab : ( bertanya kepada Sofri Sufian Bin Ahmad Azlan) Mengapa kamu tidak bersetuju dengan pendapat Khairil Osman Bin Abd. Rahman?

Sofri Sufian Bin Ahmad Azlan : Sebenarnya mereka amat arif dengan agama. Sebab mereka tahu yang malaikat TIDAK akan masuk tandas. Oleh itu, jika mereka melakukan maksiat dalam tandas, malaikat tidak dapat menulis amalan buruk yang mereka lakukan.

Cikgu Sahab : ?!!

_________________________________________________________________________________________________________________


Rajin ke Kubur

Pak Mat adalah seorang penduduk sebuah pondok di Selatan Thailand. Pada pertengahan bulan Mei yang lalu isterinya yang bernama Maznah telah meninggal dunia kerana diserang penyakit jantung.

Pak Mat yang berusia menjangkau empat puluhan telah diperhatikan oleh jiran-jirannya agak luar biasa iaitu beliau telah pergi ke kubur isterinya sebanyak tiga kali sehari. Pak Mat pergi pada waktu pagi, tengah hari dan petang untuk menyiram kubur isterinya lebih dari dua minggu secara berterusan. Ada setengah dari jiran dan penduduk tempatan beranggapan Pak Mat begitu cintakan isterinya.

Seorang saudaranya yang terdekat telah berkata, "Awak ni terlalu sangat
cintakan isteri sehingga sanggup berbuat demikian, yang mana tak ada
siapa lagi di kampung ini buat begitu." Pak Mat menjawab, "sebenarnya
sebelum Maznah hendak menghembuskan nafas yang terakhirnya, beliau
telah berpesan kepada saya, kalau hendak kahwin pun tunggulah sehingga
rumput di kuburnya tumbuh dahulu."

" Oleh yang demikian saya terpaksa siram kuburnya supaya rumput cepat tumbuh......"

________

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...