...SeLaMaT DaTaNg Ke BlOg MisS IeZa... bLoG iNi HaNyaLaH nUKiLaN bIaSa... MaNa Yg BaIk HaRaP dIjAdIkAn TauLaDan & Yg BuRuK dIjaDiKaN SeMpAdAn...

Followers

Sunday, April 25, 2010

~6 minggu, 6 bulan, 6 tahun ~

This was taken from facebook. So true and so funny.. So, what do u think? ()


Ayat Selepas Kahwin

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuah.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!


Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Ye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite you ye Sayang.
6 bulan: Trafik jam aah!
6 tahun: K..

Dating process:
6 minggu: I love you, I love you, I love you.
6 bulan: Of course I love you!
6 tahun: Yelah! Kalau I tak cintakan you, buat apa I khawin dengan you?!


Pulang Kerja:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini?

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap you suka cincin yang I beli untuk you nie.
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.
6 tahun: Nih duit, you beli sendirilah apa yg you nak..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan you di telefon nie.
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai you masak. Rasa pun sedappp...!
6 bulan: Kita makan apa malam ini?
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?..

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain eh..
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 tu pon tak paham!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, you seperti bidadari dengan pakaian itu.
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU?

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg you nak sayang?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 CHANNEL BOLEH TAK...

.:: Harap2 aku x jd cmni nnti.. huhu :. (◕‿◕)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...