...SeLaMaT DaTaNg Ke BlOg MisS IeZa... bLoG iNi HaNyaLaH nUKiLaN bIaSa... MaNa Yg BaIk HaRaP dIjAdIkAn TauLaDan & Yg BuRuK dIjaDiKaN SeMpAdAn...

Followers

Thursday, June 24, 2010

~mimpi yang ngek~

Huhuhuhu...

macam inilah sayer tido.. shomel kan?? huhu

Salam semua n selamat hari khamis.... Lama dah aku x update blog kan? bz la.. Ni pon update skit sebab ada cita best yang aku nak share.. Huhuhu.. Apa die?? Pasal mimpi aku la.. Huhuhu...

Semalam aku mimpi Shahir AF8.. Ahahhaa.. Mimpi die datang umah aku, pastu kita org kuar jalan sama2n banyak la memory indah yang lain... Ahahhaa.. Motip kan????? hahaha.. Aku pon x tau lanape aku leh mimpi yang ngek ngok camtu.. Nak kata aku ni minat sangat kat Shahir tu xderla,biaser2 jer.. Nak kata malam sebelum tido tu aku tengok tv ada muka shahir pon x jugak..Entahlah.. napa tah boleh mimpi dier.. Huhuhu..

Huhuhu.. mamat yang masuk dalam mimpi aku.. boleh tahan hensem gak.. haha

Bila sedar dari tido, nak gelak pon ada n nak sambung mimpi pon ada sebab macam best plak mimpi dier.. Ahahhaha... Ape2 pon, mimpi itu mainan tido.. Huhuhu.. Oklah, tu jer yang aku nak story.. Tata, titi, tutu...... ;)

Saturday, June 12, 2010

~ Mari ketawa~ huahuahua

Menantu sapa la nih.. huhu

Ada satu famili. Satu hari sedang menantu lelaki tengok TV, bapa mertua lalu di depan. Tiba-tiba bapa mertua rebah sambil memegang dada. Apa lagi, kelam-kabutlah si menantu. Isterinya dan emak mertuanya pun menerkam ke arah bapa mertua sambil pegang-pegang dada bapa mertua.

Bapa mertua tak bergerak, senyap saja. Bertambahlah gabra semua yang melihatnya. Emak mertua menyuruh menantu mengajar bapa mertua, yang di atas ribanya itu mengucap. Dia gabra, sampai isterinya pun tolak-tolak bahunya suruh cepat lakukan. Emak mertuanya ulangi lagi suruh dia ajar mengucap.

Dalam gabra itu, si menantu pun dekatkan mulutnya ke telinga bapa mertua sambil berkata: “Ma Rabbuka! (Siapa Tuhan kamu!)..” Kuat juga dia sebut, hingga terkejut emak mertua bila mendengarnya.

Tiba-tiba bapa mertua tersedar dan terus berkata: “Bila masa kau jadi malaikat ni? Aku belum mati lagi la..”.

gila punya olang..wahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Goal Keeper hebat!!

Dlm satu kebakaran tingkat 3, sorang wanita dgn bayinya ter perangkap.

Datang sorang penjaga gol…

Goalkeeper : Lemparkan bayi tu.

Wanita : Takut awak terlepas!

Goalkeeper : Saya tak pernah miss sepanjang kerjaya saya!

Wanita tu pun lempar, dan goalkeeper tu dapat menangkap dengan baik sekali …

kemudian

dia meletak bayi tu ke tanah, undur beberapa langkah dan terus menendang bayi tu sejauh 60 meter.

Opsss…………..

hebat tol die tangkap baby tu.. mcm ni la kot.. hhuhu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dilema seorang doctor.. J

Seorang lelaki yang kebetulan seorang doktor muda, merasa tidak selesa dengan apa yang telah berlaku.

Ia pulang ke rumah dengan wajah muram. Setibanya di rumah, ia merebahkan diri di katil dan fikirannya mula melayang.

Lalu ia mendengar suara dalam kepalanya berkata,

“Sudahlah, tidak usah difikirkan. Skandal doktor membuat hubungan intim dengan pesakit terjadi di mana-mana. Jadi kamu tidak perlu merasa bimbang.”

Doktor tersebut cuba untuk setuju, tapi apa yang telah terjadi pagi itu terbayang kembali dan perasaan tidak selesa muncul lagi.

Ia membalikkan badan dan mendengar lagi suara dalam kepalanya,

“Tak perlu bimbang,orang sudah mula biasa dengan skandal hubungan seksual antara doktor dan pesakitnya.”

Lelaki itu mulai tenang dan perasaannya beransur-ansur pulih…

Tiba-tiba suara lain dalam kepalanya berkata,

“Tapi masalahnya kamu kan doktor haiwan…”

kesiannyer kucing nih.... ;(

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Appy kerja… Hehehe

Oleh kerana dah boring isi borang kerja kosong tapi asyik tak dapat, Ajoi menggunakan teknik baru supaya company yang dia apply kerja tu beri perhatian kepada permohonannya.

Name : Ajoi
Age : Still young
Sex:
Never. Still under age
Religion:
I only have experience praying my cat which dead 2 years before
Race:
I love to race. How u know?
Nationality : I don’t like National. I prefer Sanyo
IC No.:
6735
Tel No.: My house no telephone
HP No.:
Nokia 3310
Address: Jelutong, Penang
City:
Nurhaliza?
Postcode: I never post anything
Country: I love travel to London
Status:
Secret
EmailAddress : Hotmail
Education Background : My teacher said, not bad
Working Experience :
Last time I got sell pirate VCD
Father’s Name :
Daddy
Father’s IC No. : U ask him
Mother’s Name : Mummy
Mother’s IC No. : U ask her
Expected Salary : As much as u can pay
When can start work? : Depends on my mood
Highest Qualification : Very high
Grade : Also very high
College/University : College
Signature : Can I use chop??

~ suka suki time konvo~


Heheheheh.. Dah basi dah sebenarnya.. Tapi xperla, sekadar nak updated blog yang lama x updated.. Hehehe.. hanya sekadar gambar kenangan.. Suka sangat2 time ni..

MAJLIS : ISTIADAT KONVOKESYEN UiTM KE-72
TEMPAT : DEWAN SRI BUDIMAN, UiTM SHAH ALAM
SIDANG : KELAPAN
TARIKH : 25 MEI 2010 (SELASA)
WAKTU : 8.00 PAGI
KURSUS : IJAZAH SARJANA MUDA PENGAJIAN BAHASA GUNAAN (KEPUJIAN) (BAHASA MELAYU KOMUNIKASI PROFESIONAL)
KELULUSAN : KELAS KEDUA (TINGGI)



My Family.. Tp my sis xde sebab die sdg sarat time ni..

Kasih sayang emak dan abahku.. Insan uang telah banyak berjasa kepadaku..

My little sis.. :-)

Cameraman yang x berbayar.. hehe..

hehe..sajer GediQ.. ;p..ada aku kesah???

My friends.. Miss them so much..

akuee.....heheh

Wednesday, June 9, 2010

~Diari aku 1-10 jun~

Assalamualaikum. Salam satu Malaysia.. ;)

Lama dah rasanya x update blog.. Bukan apa, aku ni sekarang dah malas la nak menaip ni.. Dah tu, masa pon x mengizinkan aku nak bermanja lama-lama kat depan komputer.. Memangah aku ni belum kerja lagi, tapi janganlah ingat aku ni xder kerja langsung yang nak dibuat kat rumah tu.. Macam-macam aku buat okeh.. Bangun pagi2 lepas solat subuh, if aku ni rajin aku akan terus masak nasi.. senag, nanti tgh hari tinggal masak lauk jer, tp if aku ni malas, aku akan tido semula.. huhuhu..

Aku akn bangun semula dalam pukul 11 pagi. Pagi lagi lah tu.. Belum Tengah hari lagi okeh. hahaha. Lepas jer bangun, aku akan mandikan nenek aku.. Lepas mandikan dier, aku g wat air kopi o kegemaran nenek aku.. Then, aku akn bg die minum kopi ngn biskut.. Agak2 dier dah lapar sangat, aku terus masakkan lauk untuk die mkn nasi.. Lepas siap aku uruskan nenek aku, baruah aku mengemas rumah.. Hehehe... Aku akan sapu sampah, mop lantai n kemas ape2 yang patot... Penat wo,kalo umah kecik xperla.. Lepas siap semua sekali, barulah aku mandi.. hehe.. Sblm mandi, g cuci baju plak.. Pastu jemur.. Pas siap semua barulah aku akan makan.. n lepas makan baru aku akan merehatkan badan aku nih.. heheh.. itu lah rutin aku seharian...

Tapi bkn takat tu jer rutin aku, kalo nenek aku wat hal, nak membuang air ke ape ke, aku lah yg kene uruskan.. Penat wOo... Sakit2 pinggang aku nih.. Lepas ni plak aku nak kene jaga anak kakaka aku... Hehe Aku ni dah macam bibik dah kat umah aku. Tapi xperla, aku suka wat semua kerja tu. Aku rasa aku dapat ringankan beban kedua orang tua ku.. Bila lagi nak balas jasa mereka kan.. Nak harapkan pakcik makcik aku jaga nenek aku, jangan haraplah.. Semua x sanggup nak jaga. Aku kadang2 geram gak ngn die orang tu.. Tapi xper, hidup x selalunya di atas. Akan dapat balasan gak nanti.. Harap2 anak cucu korang x kan nak jaga korang nanti time korang dah tua x berdaya. (aku jadi emo n jahat skit ni sebab aku geram ngan perangai die orang).. Kalau nak duit baru lah terhegeh2 datang umah aku nak pinjam kat mak abah aku n nenek aku... Kalau x, jagan haraplah nak tanya khabar nenek aku tu.. Ape punya anaklah.. Aku respek kat Abah Emak aku sebab die orang sanggup jaga nenek aku walaupon nenek aku tu dulu x merestui sangat emak aku jadi isteri abah aku. Sekarang, tengoklah.. Anak menantu yang die x suka dululah yang jaga die.. Bukan anak menantu yang die sayang dan tatang bagai minyak yang penuh tu yang jaga die..

6.6.2010.... 2.01a.m.. Ahad

Hari dan tarikh itu merupakan hari yang paling bermakna buat keluargaku.. Pada tarikh itu, baby yang sangat comel telah lahir untuk mewarnai hidup kakak, abang, abah, emak dan seluruh ahli keluargaku.. Kami semua sangat2 lah happy.. Yerla, ni la first cucu emak dan abah dan anak first kakak dan abang iparku.. Happy memanglah sangat2 happy, tapi sebelum kita nak daat happy tu, mesti kita akan susah2 dulu kan? bak kata pepatah'"bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian"... Masa akak aku nak dapat baby ni macam2 yang die lalui... mavam2 masalah masa die pragnant.. kesian sangat aku tengok die. Dah tu, masa dah nak bersain tu pon ada masalah lagi.. Kesian sangat2 kat dier... Ingatkan lepas bersalin dah xde masalah lagi, rupanya ada lagi. Baby akak aku x beraa sihat plak.. kene sakit "kuning". Kesian sangat2 kat baby tu.. Merengek jer... Aku pon sedih tgk die.. Baby comel yang sangat kecil, sakit... X sampai hati tgk dier macamtu... Nangis jer... Duk dam lampu biru tu bkn die nak.. mesti die nangis.. Tp kalau x letak dalam tu, sampai bila dier nak sihat..

Sudah tu plak, kakak aku kenelah dukung her princess selalu.. Barulah baby die x nangis.. Hari keempat duk hospital, harini 10.06.2010 akak aku di suruh balik oleh doktor, tp anak die kene tinggal kat hospital. Mana lah akak aku nak.. Nanti baby dier tinggal sorang2.. Dahla die baru dapat baby, kene berpisah plak ngn babuy dier.. Sapanak bg susu badan nanti? xkan nak su akak aku berulang alik kat hospital? akak aku pon belum sihat sangat. Baru jer 4 hari bersalin.. Hmm.. macam2.. Harap2 la baby dier sihat dalam masa yang terdekat ni.. aku x sanggup tengok die macamtu...

10.06.2010...

Hari ini aku dapat kerja baru.. yeah!! korang nak tau ape?? ahahahhaa.. aku akan jadi babysitter akak aku.. ahahahahhaa... x kisahlah korang nak kata apa pon. Ni kerja baik, kerja mulia.. aku on leh la belajar2 jadi ibu yang baik. Jaga org tua aku boleh, jaga baby pon aku boleh.. So, ada x ciri2 jadi perempuan melayu terakhir ni? hahhaaa.. kerja bila2 boleh kerja tp kerja yang macam ni bkn semua org leh wat.. ala, x yah risau pasa gaji.. au kerja mcm ni pon aku dapat gaji.. bkn sikit, bnyak tu.. jaga nenek aku, tiap2 bulan aku dapat gaji mak abah aku bagi.. Dah tu aku dapat kereta lagi sapa x suka kn?? huhu.. Jaga baby ni pon of coz la aku dapat gaji gak akak aku bagi.. yeah!! hahahha..

Ape2 pon, stakt ini, itulah perkembangan terkini aku.. Ape2 cerita, nanti aku roger lagi kat sini okeh.. hehhehe.. Tata titi tutu. Salam satu malaysia!!! Peace!!!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...