...SeLaMaT DaTaNg Ke BlOg MisS IeZa... bLoG iNi HaNyaLaH nUKiLaN bIaSa... MaNa Yg BaIk HaRaP dIjAdIkAn TauLaDan & Yg BuRuK dIjaDiKaN SeMpAdAn...

Followers

Wednesday, August 4, 2010

~ Happy Time~

Khamis-Jumaat (29&30 Ogos 2010)

Hari ini, hari khamis.. Saat yang aku tunggu2... Berjumpa dengan seseorang yang amat bermakna kepada diriku ini. Seorang insan yang banyak menabur bakti dan budi selama aku bersamanya. Dia akan selalu ada taktala hatiku ini sedih, gembira atau dalam apa jua situasi sekalipun..

Khamis, 29 Ogos, akhirnya insan yang aku tunggu2 datang dengan membawa seribu senyuman.. ^-^.. Aku pun menyambutnya dengan senyuman yang paling manis sekali.. Ahahah.. Terasa poyo sangat2 bila menulis dalam keadaan skema macam ni.. Saja jer nak tukar mood POYO.. Huhu.. K la, x jd dah nak poyo2... Brutal plak k... ;)

Malam tu, die bermalam kat umah akak aku.. Kebetulan aku kat Melaka masa tu.. jaga eisya.. baby akak aku yg comel dan cute (macam aku la).. hehe.. Ingatkan malam tu nak tgk wayang. maklumlah aku ni lama sangat dah x tengok wayang dengan SI BUAH HATI aku tu.. Tapi nampaknyer nasib x menyebelahi aku.. Malam tu malam jumaat, mana de wayang midnight.. huhu,maka kecewalah aku seperti sebelum sebab x hajat aku tidak kesampaian.. Sudah tu, aku ngan die pergilah merayap kat Bandar melaka tu.. bertawaf rasanya 1000x sebab x de hala tuju.. last2, kami pergi makan jerlakat warung apa tah..

Lepas makan tu, satu cerita plak, adeke nak balik kami x ingat jalan.. alahai... huhu..maka kami dengan rasa konfidennya berjalan mengikut gerak hati dan sign board.. Alahai, Melaka jer kot.. Kata orang kan, orang yang sesat tu orang yang x tau baca jer.. yerla, sekarang banyak kor signboard.. Apeda... Akhirnya sampai gak kami di rumah.. Sampai2 jer kat umah akak aku, aku terus tido.. die pon sama.. tapi jangan lah salah anggap plak, kami bukan tido bersama pon.. aku tido kat bilik okeh... die tido kat luar.. (jangan fikir bukan2 yer LAbuuuuuu)

Esok pagi plak, mcm selalulah kan.. bangun pagi jer,aku akan pergi ke bilik akak aku n cium isya puas2... hah, amik ko..sapa soh comel sangat.. dah tu, timbul satu idea nak mengaco orang yang kat luar tu yang tengah tido nyenyak tu.. huhu.. aku amik isya letak sebelah die.. padan muka die kene bangun n jaga isya.. hehe.. Tp aku sangat sebab dapatlah tgk die tu in a future kan... (ciri2 seorang bapa mithali).. ahahha... aku bagi die 8 1/2 bintang jer daripada 10.. wahahah.. ok la tu, dapat A dah kan?? hehe...

huhu.. eisya n ayah baru



ha, korang pon boleh menilai sendiri kan??? betol x aku cakap die ni layak dapat A??? huhuhu

Ok, lepas kami bermanja-manja bersama eisya, petang tu kami bercadang nak ke Zoo Melaka.. Bukan apa, aku ni suka nak luangkan masa bersama orang tersayang kat tempat2 yang tenang macam tu la.. Dapat tengok haiwan, dapat tengok pokok2, macam2la.. Sambil2 tu kan boleh berborak-borak.. x best ke tu??? best tau... hehe... Tapi sedih x dapat pergi sana lama2 sebab dah nak maghrib.. kesian plak kat eisya.. Dengan nyamuk lagi kan... So, lepas jer pergi zoo tu, kami semua balik la ke Segamat... Kenangan sangat masa tu, nak balik tu wat susu eisya dalam kereta.. Pastu main2 ngn eisya.. rasanya macam satu family plak.. Bestnyer.. Alangkah indah jika masa boleh di putarkan kembali... ;).. Moga aku dan si dia akan ada satu family yang bahagia nanti.. Amin...


pic poyoz si dia.. huhu

my baby.. Eisya

aku pon poyo gak.. ahaha

aku dan dia

K.A.M.I
(we love u eisya)


1 comment:

.:: SaYuRi zeYRa::. said...

wahahaha 81/2 jer ker..
eley pic tuh berlakon jer kan hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...