...SeLaMaT DaTaNg Ke BlOg MisS IeZa... bLoG iNi HaNyaLaH nUKiLaN bIaSa... MaNa Yg BaIk HaRaP dIjAdIkAn TauLaDan & Yg BuRuK dIjaDiKaN SeMpAdAn...

Followers

Tuesday, February 15, 2011

~DeMaM~

Marissa Nursufiah..

My baby

Hello semua.. hurmm.. Bila cuti umum macam ni, bila stay sorang2 dalam bilik, tiba2 teringat kat isya.. Teringat balik muka die time demam haritu.. Masa hari jumaat yang lepas, aku p0n x berapa sihat.. Pening2 n rasa nak muntah.. Lepas jer s0lat subuh, kepala aku terasa melayang2.. rasa badan terhuyung hayang.. s0, seperti biasa aku sambung tid0 la.. Dalam jam 8.30pagi aku dengan niat murni dan ikhlas nak bangun pergi kelas ( azam baru kan, x m0 p0nteng kelas.. Hehe ).. tapi x kesampaian jugak.. Badan lemah, kepala pening.. S0 aku terus call NADIA (classmate aku) bgtau yg aku xdpt g kelas..

~ Aku sambung tid0 sampai z0h0r… hehe (apa la anak dara ni kan..) Nak wat camna, dah x sihat.. heheh (alasan!!) .. Lepas bangun dari tid0, aku try la nak g kelas jam 3.00 ptg.. Dengan gagahnya aku bangun mandi.. Dengan harapan dapat g kelas kan.. Tapi lepas mandi tu still x ok.. s0, aku amik keputusan untuk x g kelas lagi.. takut2 kal0 pengsan nati, kan naya.. lebih baik aku rest kat bilik jer.. (padahal mmg malas g kelas kn????… ish, mana de, aku mmg x sihat ok!! ) :)

~ Petang tu gak, mcm biasa la hujung minggu aku akan amik keputusan balik Melaka umah kakak aku.. Kebetulan kakak aku g kursus kat Ulu Kinta Perak.. parents aku pulak g balik Sarawak.. S0, aku ngn dedek (adik laki) aku g Melaka.. Niat hati nak jenguk isya.. Isya p0n DEMAM rupanya… Kesian sangat kat dia.. Masa hari Sabtu, isya demam teruk.. Panas sangat badan dia.. Lepas tu banyak kali muntah.. Bila bagi minum susu jer die muntah, bukan stakat kuar dr mulut jer muntah, tapi dari hidung sekali.. Nak nangis aku tengok die time tu.. nasib baik la kakak aku balik jenguk isya sekali.. Ada gak penawar kat hati isya bila mama die balik jaga die.. Hurmm.. kesian sayang ibu demam.. Jangkit ibu ke em?? heheh..

~ Ahad, aku ngn kak ida (mama isya) kena balik semula ke UKM dan Ulu Kinta.. Xsampai hati nak tinggalkan isya.. tapi dah tanggungjawab kami kan.. so0, kenelah balik jugak.. Masa kak ida nak gerak g Ulu Kinta tu, isya macam faham jer.. dia nangis.. mesti sedih mama die nak tinggalkna die kan.. Sabar yer sayang.. tinggal satu minggu jer isya kene tinggal… Nanti hari Jumaat mama isya balik la.. Lepas tu, dalam kul 3 aku plak gerak balik UKM.. Sempat la aku tidokan isya sebelum aku balik.. S0, papa isya la yg tinggal jaga isya sorang2..

~ sampai jer UKM, aku call kak ida,\.. Kak ida bgtau isya muntah2 lagi.. Hurm.. kesian die.. Pastu abg sahar(papa isya) bawak isya g klinik… D0ktor kata perut isya masuk angin.. s0, die bagi ubat angin.. Tapi lawaknya, bila bagi jer isya ubat angin tu, ISYA ASIK KENTUT jer.. x kira masa.. ngah main, nagh tido or ngah ketawa, asik kentut jer.. huhu.. (isya slekeh!).. hahaha.. tp x perla, now isya dah makin sihat.. alhamdulilllah..

~ Ibu harap isya x demam lagi yer sayang.. Isya p0n jangan nakal2 duk umah pengasuh tu.. nanti ari jumaat p0n mama isya dah balik kursus.. MyB ibu p0n akan datang tgk isya lagi minggi dpn.. heheh.. L0ve n miss u isya.. Muah!!

 

1 comment:

yana ashalina said...

ica da baek demam ea?
lawak je yg dye kentot2 tu.haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...