...SeLaMaT DaTaNg Ke BlOg MisS IeZa... bLoG iNi HaNyaLaH nUKiLaN bIaSa... MaNa Yg BaIk HaRaP dIjAdIkAn TauLaDan & Yg BuRuK dIjaDiKaN SeMpAdAn...

Followers

Wednesday, June 29, 2011

………….

 

Bukan semua dapat memahami apa yang kita rasa dan alami.. Hanya Allah yang tahu segala-galanya...

….

malam ini untuk kesekian kalinya, air mata ini gugur lagi…

namun,

teruskan bersabar dan sentiasa berdoa… Allah tahu mana yang terbaik buat hamba-hambanya… InsyaAllah..

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

Friday, June 24, 2011

Babi!!!!!!!!!!!!!!

 

Eh, eh?? Huhuhu.. Janganlah terkejut dan salah sangka dengan tajuk kat atas tu.. Bukan aku marah kat siapa-siapa pon kan.. kalau marah pon takkan la aku nak cakap macam tu.. Aku kan baek..   Smile with tongue out. Hahahahha..

Al kisahnya macam ni.. Sedang aku melayari ruangan muka buku (Facebook), aku terjumpalah satu benda menarik yang aku rasa aku kene kongsikan bersama-sama korang yang beragama islam.. Sumber ni aku dapat dari FB Saudara Naqib Hassim (Mohd Naqib Fahmy)….

“HARI INI KULIT BABI TELAH DIGUNAKAN SECARA MELUAS DALM INDUSTRI PEMBUATAN PAKAIAN DAN SEBAGAINYA...KITA MESTILAH MNGENALI CIRI2 YG ADA PADA KULIT BABI INI SUPAYA KITA X TERBELI ATAU TERPKAI BARANGAN YANG BERASASKN KULIT BABI INI…”

Ok, jom kita tengok yer macam mana kita nak kenal kulit babi ini…

30110_118840428146537_100000617425823_157701_4887382_n

ok, titik tiga kat atas tu yang menunjukkan bahawa kulit tersebut merupakan kulit babi.

30110_118840434813203_100000617425823_157702_415474_n

ok cuba perhatikan gambar yang seterusnya, kita dapat tengok ada titik tiga tadi kan? ha, tu tandanya kasut atau selipar tu dibuat dengan menggunakan kulit BABI!

30110_118840441479869_100000617425823_157703_1442621_n

 

 

30110_118840448146535_100000617425823_157704_8183716_n

 

 

30110_118840454813201_100000617425823_157705_5461088_n

 

 

30110_118840458146534_100000617425823_157706_8150390_n

 

“Hurmm, tgk gambar-gambar tu pon tekak aku dah loya.. ish, nauzubillah…”

Erm, ok lah… Tu je rasanya nak kongsi nagn korang semua.. So, pesanan daripada aku, kalau nak beli kasut ke, selipar ke, barang yang diperbuat daripada kulit ke, pastikan ianya bukan diperbuat daripada kulit haiwan yang digelar BABI itu yer..  Maklumlah, sekarangni macam-macam yang dilakukan oleh orang yang bukan beragama islam ni untuk buat orang islam ni tersesat jauh..

Ok,, peace yoo0.. (Bak kata AC Mizal dalam Maharaja Lawak).

P/s : Malam ni final Maharaja Lawak, jom kita tengok dan bergelak ketawa untuk terapi minda. Hahhahah.. Hidup Sepah, Jozan dan nabil!!!!!

 

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

Thursday, June 23, 2011

“Nobody” versi Melayu?

 

Hahahhaha.. macam-macamla.. Korea ada, Inggeris ada, Melayu pon nak jugak? hihihi.. Tak apalah, sebab kita kan pelbagai bangsa di dunia ni.. So, tak payah nak kusut-kusutkan kepala nak kutuk apa yang budak ni dah buat dengan lagu ni. Hehehe..

Kita enjoy jela ea.. Dengar je.. Kalau nak ketawa, ketawa sorang-sorang.. Terapi minda dengan ketawa. hehehe..

Peace yoo.. hihihi..

 

“Tak mau yang lain, yang lain selain kamu…” Heheheh

 

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

Wednesday, June 22, 2011

Sesi meluahkan perasaan

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera.. Lama sangat dah aku x update blog kn? Bukan la sebok sangat tp buat-buat sebok je walaupon banyak sangat benda yang nak diceritakan..

Ok, aku rajin nak update blog harini pon sebab aku nak meluahkan perasaan berbulu, meluat, menyampah dan marah pada orang-orang yang tertentu.. Nasiblah kalau die orang baca pun.. Ada aku kesah?

Aku marah sangat pada orang yang x pernah rasa kesiankan parents die. Emak yang masih hidup dibiarkan tanpa bertanya khabar sedikit pon.. Patut ke macam tu? Kalaulah ibu yang mengandungkan die tahu anak die akan buat macam tu mesti dari kecik lagi dah dicekiknya, tp ibu mana yang x sayangkan anakkan? semua ibu sayangkan anak kecuali ibu yang berperangai syaitan dan iblis.. Aku x nak samakan dengan binatang/ haiwan sebab pada pendapat akulah, binatang pon sayangkan anak die..

Hurmm.. Kesian pada orang tua yang ada anak yang x pernah pedulikan mereka. Agaknya die x ingat ke selama die dari kecil sampai besar, sapa yang jaga die???? Hurmm, bila dah berumahtangga, mula lupa pada emak or ayah die.. Kalau susah perlukan duit tahu pula nak cari, nak datang pinjam duit. Adatlah manusia, bila diperlukan die datang, bila x diperlukan terus dibuang dan dibiarkan..

Aku harap dan berdoa sangat supaya anak yang macam ni dapat balasan kelak.. Nak kata aku jahat sebab doa macam ni pun aku tak kisah. Sebabnya??? AKU SANGAT MARAH DAN GERAM..

Sekian..

P/S : Kepada anak-anak yang ada di luar sana, jangan sesekali anda lupakan kedua orang tua anda. Tiada mereka, tiadalah anda di dunia ini..

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...