...SeLaMaT DaTaNg Ke BlOg MisS IeZa... bLoG iNi HaNyaLaH nUKiLaN bIaSa... MaNa Yg BaIk HaRaP dIjAdIkAn TauLaDan & Yg BuRuK dIjaDiKaN SeMpAdAn...

Followers

Thursday, August 11, 2011

Sikit je lagi!

Aissshhhhh.. sekarang ni addicted dengan lagu JANGAN LUPA NAMAKU by POMPA BENSIN dalam drama bersiri tv3 jam 10.30 malam dari hari selasa sampai khamis….

Tapi yang geramnya, die orang x nak bg full song lagu ni.. sebab?? die org nak 5000 like kat facebook.. aduhai.. geram t0l.. tp now dah 2000 lebih like dah.. x sabar nak tunggu 5k..

Bila dengar lagu ni macam2 perasaan datang.. hehe.. x tau la kenapa… yang penting, aku suka lagu ni dan liriknya…

Yang menjadi misterinya juga, 3 orang penyanyinya p0n masih tak diketahui.. memang misteri tol.. tp kadang-kadang geram gak dengan die orang ni.. yelah, mengada nak 5k like plak.. orang ngah suka lagu ni, patotnya cepat-cepatla bagi lagu full tapi ni tak.. saje je wat orang tertunggu.. nanti dah orang x minat, padan muke.. hihhihi *sakit hati sebenonyer sebab x dapat lagu full. haahhaha..

Tapi x perla, aku sabar menunggu..korang yang belom like page pompa bensin kat FB tu leh la like biar cepat skit jadi 5k ea. hihihi.. korang like kat sini

Ok, mai dengar lagu yang best ni walaupon separuh je. hihihi.

Lirik Lagu Jangan Lupa Namaku- Pompa Bensin

Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tiada di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku

Kerana
Aku mengingati mu
Kerana
Aku men’cintaimu

Andai aku
Bisa bertemumu
Dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
Air mata pasti deras gugur

Kerana
Aku merindui mu
Kerana aku sentiasa
Menyintaimu oh sepenuh hati

Walau kamu
Jauh di mataku
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan

Kerana aku
Sentiasa mengingatimu
Kerana aku
Sentiasa menyayangimu oh kekasih hati

Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati

Kerana
Aku merindui mu
Hmmm Kerana aku sentiasa menyintaimu

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831_thumb[1]

I h@tE U

 

Aku benci kau sebab kau selalu buat aku menangis,

aku benci kau sebab kau selalu buat aku sedih,

aku benci kau juga sebab kau selalu buat aku rindukan kau,

aku benci kau sebab kau selalu buat aku cemburu,

aku benci kau sebab kau selalu buat aku teringatkan kau,

setiap hari aku akan teringatkan kau….

AKU BENCI KAU!

BENCI!!!!

Tapi yang pastinya, dalam benci itu ada satu perasaan halus yang murni untuk kau…

…SEBUAH KASIH SAYANG yang IKHLAS…

aku harap kau diciptakan untukku, dan aku diciptakan untukmu..

Moga tuhan merestui hubungan kita..

aminnnnn……. (*-*)

>:> sangat happy hari ini c0z dapat juga berbuka puasa bersama kamu wahai chenta hati..penantian yang sangat lama berakhir dengan satu epis0d yang nyata membuatkan aku tersenyum sendirian.. terima kasih sayang.. Takkan ku lupa saat2 indah bersamamu.. m0ga Allah merestui hubungan kita.. Amin. :)

10082011509

10082011510

 

.:. Dedicated this song juz 4 u..

Kasih aku ingin,
Menjadi bintang-bintang malam mu,
Temani kamu

Kasih aku ingin
Jadi separuh dari nafas mu
Dan jiwa mu

Dan aku serahkan, hatiku untuk mu
Dan aku relakan, kasihku untuk mu

Hanya ingin ada, dihatimu selalu
Hanya ingin aku, cinta mu yang Satu

Hanya ingin ada, disamping mu selalu,
Hanya ingin jadi, terbaik buat mu…

Friday, August 5, 2011

Buatmu Srikandi-srikandi Islam

 

Setiap wanita itu cantik..
~* Kecuali yang tidak tahu bagaimana cara menjadi cantik..


Ukuran cantik sejati adalah akhlak dan budi pekerti..
~* Itulah kecantikan sejati, yang tidak akan hilang kerana usia..


Menjadi cantik itu tidak salah..
~* Tetapi menyalahgunakan kecantikan itu yang salah *~

‎~* Buat srikandi-srikandi Islam sekalian *~


ܓ Kaulah mawar idaman,
         Tumbuhmu di taman larangan,
         Mekarmu dipagari dan dibajai ketaqwaan,
         Sesucinya hatimu seindah akhlakmu,
         Diciptakan sebagai seorang wanita,
         Mewarisi kelembutan wanita solehah ✿~
        ܓ Kembangmu tetap indah,
                 Walau cuma di taman larangan,
                 Menyinarkan nur keimanan,
                 Nan mekar dihiasi mahmudah,
                 Seindah Mawar Berduri ✿~

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

Tuesday, August 2, 2011

…SeKaD@r ReNuNg@N…

✿ WANITA yang BERTUDUNG belum tentu baik *~
~* Tapi wanita yang baik sudah tentu bertudung ✿

✿ ORANG yang SOLAT belum tentu baik *~
~* Tapi orang yang baik tentu akan solat ✿

✿ORANG yang BERPUASA belum tentu sembahyang✿
~Tapi orang yang SEMBAHYANG sudah tentu berpuasa✿

P/S : Renung-renungkan dan selamat beramal.. Smile

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...