...SeLaMaT DaTaNg Ke BlOg MisS IeZa... bLoG iNi HaNyaLaH nUKiLaN bIaSa... MaNa Yg BaIk HaRaP dIjAdIkAn TauLaDan & Yg BuRuK dIjaDiKaN SeMpAdAn...

Followers

Sunday, February 26, 2012

~MeMoRi daUn PiSaNg ~

Assalammualaikum & Salam satu Malaysia…

Hurmm, lama sangat dah tak update pOst. Bukan apa, sangat bz dengan tugas menjaga anak-anak… hehe..

Tak ada apa nak di share pOn juz nak share satu kegembiraan yang mungkin aku tak dapat nak lupakan.

Time balik ke Bangi dari Segamat aritu memang sangat-sangat best bagi aku. Mana taknyer, time ni la aku dapat jumpa die setelah 1 bulan bercuti. Even rumah x berapa jauh, tapi memang x dapat nak jumpa langsung. sO, memang la saat balik bersama ni saat yang dinanti-nantikan…

Ha, kenangan apa yang aku paling suka time otw balik ni tau? jeng, jeng, jeng.. *mesti suspend kan? hahhaa.. tak de makneyer nak suspen (korang yang cakap). Aku dah tau dah.. Smile with tongue out

Tak ada apa pOn, juz kenangan makan bersama kat gazebO R&R. Yang bestnyer kami tak beli lauk or nasi untuk makan. Kami juz makan lauk & nasi yang dibekalkan Oleh ibu die.. memang sedap sangat dan memang best sangat mOment tu… Makan bersila kat atas gazebO, makan berdua, makan masakan ibu, sangat best!!!!

200220121485

Ha, tengOk la tu.. sedap kan? semuanya bekal dari rumah.. *jimat tau.. hihih.. Smile

Menu kami : Nasi putih, ayam masak merah, air sirap pandan…

200220121488

Ok, sempat pOse time makan.. Aku paksa die ambik gambar walaupOn die tak suke bergambar. *padan muke. hihi.. Nyah-Nyah

Ok la, juz tu je nak di share. Kami bahagia bersama dan kami harap dOa kalian untuk kami.. Amin…

p/s : Jangan meluat ea baca kisah aku dan dia je kat blOg ni. Kalau meluat, sila jangan baca lagi. Harap maklum.. Sekian.. Smile

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

Friday, February 10, 2012

CaRa-CaRa NaK dApAt ToPuP FrEe

 

download

Assalammualaikum dan salam satu malaysia..

Ok, hari ni aku nak kOngsikan dengan kOrang semua cara-cara nak dapatkan tOpuP free… Ha, mesti kOrang dah tak sabar ni kan? Ok la, tanpa buang masa kOrang baca la apa yang kOrang patut wat ea.. Kalau dah berjaya buat, jangan lupa share pada orang lain.. Biar syarikat telekOmunikasi bankrupt.. Huhuhu…


Okey, aku dapat cara ni pOn daripada member aku yang  keje kat kedai hphone kat area2 sekitar segamat. Duduk berborak dengan dia aku pun korek lah rahsia pasal handphone ni . Last-last cair jugak dia hihihi. Dia pun bagi tau lah aku cara-cara nak mereload repaid ni secara percuma .

Okey , sila baca keterangan dibawah ni untuk kegunaan sendiri ... Untuk semua talian 012,013,016,017 dan 019 ,anda semua selepas ini tak payahlah pergi ke kedai handphone lagi untuk mereload prepaid anda . Disini ada cara untuk mereload handphone dengan cara yang agak illegal .. tapi cara mereload handphone ini hanya boleh digunakan pada 20 hingga 30 haribulan pada setiap bulan . Ini kerana setiap talian ini di upgrade pada masa-masa ini . kay , kepada pengguna talian 012 , 013 ,016 , 017 , 019 …

Dail 1415007 dan tunggu dalam 5 saat dan anda akan dengar seperti bunyi bising , tunggu sehingga bunyi itu hilang dan dail 9151 tunggu 3 saat dan tekan nombor telefon anda . Anda akan dengar dia cakap "please insert you pin number" masukkan 011785 45227 00734 tunggu selepas dia kata nombor pin selesai , lepas tu dial 0405 untuk kl dan s'gor , 0406 utk kawasan lain semenanjung dan 0409 utk sabah s'wak . Anda akan mendengar "for airtime top-up press 1723" selepas dail nombor kemudian tekan nombor telefon anda sekali lagi . Tunggu selepas bunyi bising selesai , dial 4455147 diikuti 146 selepas 5 saat ...

Okey , selepas beberapa saat , anda akan mendengar "your pin number is accept" anda terus dail 1007 dan anda akan dengar "your key number is accept" terus dail 4566 dan anda akan dengar "your password is accept" .

Lepas itu terus dail nombor talipon anda dan anda akan dengar "pale hotak kau berjambul 66 , kat dalam dunia ni mana ada benda yang free , zaman skang nih masuk toilet pun kena bayar 20 sen tau ... dahlah pulak minyak dah naik 30 sen .... banyaklah kau punya FREE!!" Dan anda terus matikan handphone anda dan akan kata "jahanam punya orang hantar e-mail ini!" tapi lepas itu kamu akan forward kepada rakan-rakan untuk menipu mereka pula .... Sudah lah pi balik buat kerja masing-masing .. aku pun t'kena Nyah-Nyah 

Sekian,terima kasih..

p/s : Best kan kalau dapat tOpup free tiap-tiap hari??? hehehe

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

MuKa GaNaS, DaLaM HaTi AdA TaMan

Assalammualaikum & salam satu malaysia… Open-mouthed smile

a7

‘SUFIAN’ dalam GEMERSIK KALBU aku.. Pica ‘RAIHANA’ kene censored cOz die malu. Hahhaha

Ok, sekarang tamatlah riwayat cerita GEMERSIK KALBU.. Hihihi.. Kalau tak, tiap-tiap petang nak dekat pukul 7 mesti dah dOk tunggu depan Tv.. *walaupOn dulu aku tak tengOk cerita ni.. TengOk cerita ni pOn disebabkan DIA.. Smile

Overall, cerita ni ok la.. Saling tak tumpah macam dalam novel asal Gemersik kalbu ni… Pada aku, best lagi nOvel die kan, tapi bila baca nOvel tak nampak la memek muka ke, apa ke yang kita bOeh tengOk dengan mata kepala kita sndiri…

Watak aqasha yang aku paling suka hihihi *sebab memang aku minat die dari dulu.. hihihi… TengOk cerita tu bOleh buat aku senyum sOrang-sOrang dan ketawa sOrang-sorang. hehehe.. Feeling habis sehhhhhh….

Aku ingatkan aku je yang macam tu, rupanya SI DIA pOn sama. hahhahah.. Kantoi! Die JIWANG!

Tapi tak apa la, aku suka kOt LELAKI JIWANG… *lantak kOrang la yang meluat bila baca kenyataan aku ni kan.. ADA AKU KESAH??

Tadi time tengOk cerita tu, die cakap die malu. hahaha.. sengal la die tu. Die cakap kisah cerita tu macam kisah aku dengan die time die nak tackle aku dulu.. *memang indah time di tackle lelaki ni.. Smile with tongue out

At last, walaupOn aku jual ikan kering mahal-mahal, aku terima gak die.. Hehehhe.. *sweet!

…I LOVE U SO MUCH LA DEAR…

 

Hafalan Shalat Delisa (2011)

Filem yang best, sedih dan menyayat hati aku

Ok, bercakap tentang muka ganas, tapi dalam hati ada taman ni lagi satu hal.. Rupanya lelaki ni hati die orang lebih kurang macam kaum wanita jugak kan? Mereka ni bukannya x ada hati dan perasaan, tapi die orang malu nak tunjukkan hati tisu die orang tu… Tak nak la orang cakap die lembek dan x nak la jatuhkan egO mereka sebagai lelaki macho kan…

Tapi aku sebagai wanita sebenarnya respek kat lelaki yang dapat menitiskan air mata die orang time tengOk cerita sedih yang memberikan keinsafan kepada insan yang bergelar manusia…

Macam die, dari dulu lagi sebenarnya aku tau die memang sangat-sangat sensetif tentang kehidupan manusia yang jalan ceritanya memang menyedihkan.. Bila die kata die tengok cerita HAFALAN SOLAT DELISA dan die cakap die menitiskan air mata, hati aku jadi sayu, hati aku jadi terharu jugak sebab die yang aku kenal bukan macam lelaki lain yang pernah aku kenal…

Aku saja je nak test die untuk tengOk cerita tu.. Aku saja paksa die tengOk cerita tu sebab aku nak tengOk die sedih or nangis tak..Bukan apa, aku nak tengOk yang die ni ada hati dan perasaan ke tidak. hehehhe..

Jadi, aku rasa aku x salah pilih die sebagai teman aku sebab aku tak mengharapkan lelaki yang terlalu kuat sampai x pernah keluarkan air mata, tapi aku lebih suka pada lelaki yang berjiwa romantis dan ada lemah lembutnya dalam diri mereka…

p/s : Harap jOdOh aku memang diciptakan untuk bersama dia..

 

       0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

Thursday, February 9, 2012

Ada aku kesah???

 

uweeeeekkkkkkkSmile with tongue out

Huhuhu.. hati ni sentap plak tetiba kan.. Hehhe.. Bukan apa, tersentap dengan kata-kata sesetengah orang la kan..

Ala, bukan die orang x pernah muda, bukan die orang x pernah bercinta pOn…

Masing-masing ada cara tersendiri… Tak payah nak kekwat sangat la eah.. *bengang ni! Steaming mad

Bila tak ada bf, die cakap pada yang ada bf “ ala, x payah nak tunjuk2 sangat la ada bf tu, nanti orang MELUAT!

Bila die dah ada bf, die BUAT BENDA YANG SAMA OK.. Tayang gak bf die kat orang. Dulu ckp x payah tayang la selagi xde ikatan yang sah.. puuuiiiii… ! Tunjuk gak die tu ada bf.. *kata dulang paku serpih.. Cheh!

Ah, macam-macam orang zaman sekarang ni.. Pada aku, x salah ok nak bercinta, lumrah la.. Tapi tak payah nak mengata orang lain yang itu x elok, ini x elok.. Selagi kita ingat Allah, kita tak buat maksiat, x salah pOn nak bercinta. Aku bercinta bukan niat nak main-main tapi aku nak bercinta sampai ke syurga Allah..

PEACE!

p/s ; Cinta kerana Allah itu suci… Red heart

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

Melaka lagi! Ish…

Assalammualaikum dan salam satu malaysia…

Ok, sebenarnya tak ada apa-apa pOn nak diceritakan ni tapi juz nak kOngsi saat – saat bahagia bersama family time cuti semester ni. Lokasi yang dituju adalah melaka. Selalu sangat dah ke Melaka ni, kadang-kadang bOring jugak kan tapi disebabkan akak aku memang dOk Melaka sekarang, tak per la… bOleh aku main-main dengan anak buah aku yang tercinta. hehhehe.. *terus jadi x bOring g melaka. hehehhee.. Nyah-Nyah

Ok, jOm la layan pica-pica ni semua. Pica yang diambil Oleh kami yang memang tak ada seni pOn dalam bergambar ni… tapi, ada aku kesah??? hahahaha..

DSC_2414

Ok, ni anak buah aku yang tersayang… Marissa Nur Adriana.. Adik kepada isya. Geram tengOk pipi die, rasa nak gigit-gigit je.. *geram!

DSC_2497

Ok, ni la isya, kakak kepada riana.. Budak ni memang sangat aktif sekarang, baru nak membesar kan, tengOk la tu, ade ke die duk kat stroller adik die.. Memang bertuah budak ni. hihi.. Budak kecik ni pOn buah ati aku tau.. *ibu sayang isya!

DSC_2435  TengOk la tu, muka abah happy jer dapat luangkan masa bersama family… Time macam ni la yang aku suka.. lOve them sO much! Red lips

 

DSC_2443 

  Budak bertuah ni aku tak tau die kenapa. maybe die kata ibu die ni busuk kOt! hhihih

 

 

DSC_2446  

 Wah, abah lapar ke? huhuhu.. Si Isya ni memang x reti diamlah.. jalan je sana sini budak kecik ni.. ish…

 

DSC_2449

 

Sedap sangat ke aiskrim tu Kak Ida oi??? hahaha *muka x boleh blah. haaha

 

 

DSC_2458

Ok, ni minah yang suke sangat berangan.. Lalalala.. Laughing out loud

 

DSC_2466

Pica ni ntah emak aku ngah bebel apa tah. haha, tapi x pe, mak aku tetap cute macam anak die! wahhahaa ..Open-mouthed smile

DSC_2470

Ha, ni la mama isya.. Dah makin gemOk dah budak sOrang ni.. ish, ish, ish. hihi Smile with tongue out

DSC_2478

DSC_2474DSC_2486DSC_2483

Oryte, ni adik bOngsu aku, ngah tunggu result exam SPM. Harap die berjaya.. Amin.. *die ni nampak macam akak aku kn? haha.. Jangan marah ea IRA.. Nyah-Nyah

DSC_2503

DSC_2502

Ok, ni pica yang paling aku suka. Ria sangat cOmel! Muaaaahh Red lips

 

P/S : Kita sebagai anak, hargailah ibu bapa dan adik beradik kita dahulu sebelum kita menyanjungi orang lain. Tanpa mereka, siapalah kita. Aku sayang family aku kerana Allah.. LoVe them sO much..

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

Saturday, February 4, 2012

إِشْتَاقَ إِليْكَ (Rindu Padamu )

tumblr_lyssiuB23U1qalfwno1_500

Sehari bagaikan seminggu,

seminggu umpama sebulan,

sebulan ibarat setahun,

hati kOsOng tiada yang tahu,

senyum tak beerti bahagia,

tawa tak beerti gembira…

Butiran mutiara gugur jua akhirnya,

walau ditahan, walau disekat, namun ia tetap gugur,

Ya Allah ya tuhanku, ampunilah dOsa hambamu ini,

aku malu kerana tangisku adalah kerana dia…

rinduku padanya membuatkan ku lalai pada Mu…

Ampuniku Ya Allah… seharusnya diri ini mengadu padamu, lebih tabah dalam mengharungi ujianmu dan seharusnya diri ini lebih mengutamakanMu berbanding dia…

namun aku sebagai hamba yang alpa hamba yang hina ini ya Allah, memOhOn agar Kau kuatkan jOdOh antara kami kerana aku sangat menyayangi dia kerana Mu Ya Allah…

Ya, aku rindu dan sayangkannya kerana ALLAH…

p/s : Kadang-kadang kita terpaksa menyintai seseorang dari kejauhan dan meninggalkannya di tangan Tuhan…

Ya Allah…Ya Rahman…Ya Rahim…
Allah Rabbi aku minta izin
Bila suatu saat aku jatuh cinta
Jangan biarkan cintaku untuk-Mu berkurang
Hingga membuatkanku lalai akan adanya Engkau
Allahu Rabbi aku punya pinta
Bila suatu saat aku jatuh cinta
Penuhilah hatiku dengan bilangan cinta-Mu yang tidak terbatas
Biar rasaku pada-Mu tetap utuh
Allah Rabbi
Izinkan bila suatu saat aku jatuh hati
Pertemukanlah kami
Berikanlah kami kesempatan untuk lebih mendekati cinta-Mu
Allah Rabbi
Pintaku yang terakhir adalah seandainya aku jatuh hati
Jangan pernah kau palingkan wajah-Mu dariku
Anugerahkanlah aku cinta-Mu
Cinta yang tak pernah pupus oleh waktu

DSC_0811

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...