...SeLaMaT DaTaNg Ke BlOg MisS IeZa... bLoG iNi HaNyaLaH nUKiLaN bIaSa... MaNa Yg BaIk HaRaP dIjAdIkAn TauLaDan & Yg BuRuK dIjaDiKaN SeMpAdAn...

Followers

Friday, February 10, 2012

CaRa-CaRa NaK dApAt ToPuP FrEe

 

download

Assalammualaikum dan salam satu malaysia..

Ok, hari ni aku nak kOngsikan dengan kOrang semua cara-cara nak dapatkan tOpuP free… Ha, mesti kOrang dah tak sabar ni kan? Ok la, tanpa buang masa kOrang baca la apa yang kOrang patut wat ea.. Kalau dah berjaya buat, jangan lupa share pada orang lain.. Biar syarikat telekOmunikasi bankrupt.. Huhuhu…


Okey, aku dapat cara ni pOn daripada member aku yang  keje kat kedai hphone kat area2 sekitar segamat. Duduk berborak dengan dia aku pun korek lah rahsia pasal handphone ni . Last-last cair jugak dia hihihi. Dia pun bagi tau lah aku cara-cara nak mereload repaid ni secara percuma .

Okey , sila baca keterangan dibawah ni untuk kegunaan sendiri ... Untuk semua talian 012,013,016,017 dan 019 ,anda semua selepas ini tak payahlah pergi ke kedai handphone lagi untuk mereload prepaid anda . Disini ada cara untuk mereload handphone dengan cara yang agak illegal .. tapi cara mereload handphone ini hanya boleh digunakan pada 20 hingga 30 haribulan pada setiap bulan . Ini kerana setiap talian ini di upgrade pada masa-masa ini . kay , kepada pengguna talian 012 , 013 ,016 , 017 , 019 …

Dail 1415007 dan tunggu dalam 5 saat dan anda akan dengar seperti bunyi bising , tunggu sehingga bunyi itu hilang dan dail 9151 tunggu 3 saat dan tekan nombor telefon anda . Anda akan dengar dia cakap "please insert you pin number" masukkan 011785 45227 00734 tunggu selepas dia kata nombor pin selesai , lepas tu dial 0405 untuk kl dan s'gor , 0406 utk kawasan lain semenanjung dan 0409 utk sabah s'wak . Anda akan mendengar "for airtime top-up press 1723" selepas dail nombor kemudian tekan nombor telefon anda sekali lagi . Tunggu selepas bunyi bising selesai , dial 4455147 diikuti 146 selepas 5 saat ...

Okey , selepas beberapa saat , anda akan mendengar "your pin number is accept" anda terus dail 1007 dan anda akan dengar "your key number is accept" terus dail 4566 dan anda akan dengar "your password is accept" .

Lepas itu terus dail nombor talipon anda dan anda akan dengar "pale hotak kau berjambul 66 , kat dalam dunia ni mana ada benda yang free , zaman skang nih masuk toilet pun kena bayar 20 sen tau ... dahlah pulak minyak dah naik 30 sen .... banyaklah kau punya FREE!!" Dan anda terus matikan handphone anda dan akan kata "jahanam punya orang hantar e-mail ini!" tapi lepas itu kamu akan forward kepada rakan-rakan untuk menipu mereka pula .... Sudah lah pi balik buat kerja masing-masing .. aku pun t'kena Nyah-Nyah 

Sekian,terima kasih..

p/s : Best kan kalau dapat tOpup free tiap-tiap hari??? hehehe

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

5 comments:

cinta siswi said...

haha.. siswi penah terkena dgn kwn.. haha.. beto la.. mane ade bnda free dlm dunia nie.. :P

..cik hana.. said...

excited baca konon nak topup free..last2 tertipu...hahaha :P

~miss ieza~ said...

cinta siswi ... hahaha.. mula2 baca mesti xcited kn? tau xpa.. semua bayar kecuali udara yg kita sedut ni je x payah bayar.. :)

~miss ieza~ said...

cik hana : hhahahaha.. kesian kamu.. ala, try la mana tau dapat betOl2.. ;p hihihi

fieda said...

hai ieza..lamanya kak fieda tak singgah sini...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...