...SeLaMaT DaTaNg Ke BlOg MisS IeZa... bLoG iNi HaNyaLaH nUKiLaN bIaSa... MaNa Yg BaIk HaRaP dIjAdIkAn TauLaDan & Yg BuRuK dIjaDiKaN SeMpAdAn...

Followers

Friday, February 10, 2012

MuKa GaNaS, DaLaM HaTi AdA TaMan

Assalammualaikum & salam satu malaysia… Open-mouthed smile

a7

‘SUFIAN’ dalam GEMERSIK KALBU aku.. Pica ‘RAIHANA’ kene censored cOz die malu. Hahhaha

Ok, sekarang tamatlah riwayat cerita GEMERSIK KALBU.. Hihihi.. Kalau tak, tiap-tiap petang nak dekat pukul 7 mesti dah dOk tunggu depan Tv.. *walaupOn dulu aku tak tengOk cerita ni.. TengOk cerita ni pOn disebabkan DIA.. Smile

Overall, cerita ni ok la.. Saling tak tumpah macam dalam novel asal Gemersik kalbu ni… Pada aku, best lagi nOvel die kan, tapi bila baca nOvel tak nampak la memek muka ke, apa ke yang kita bOeh tengOk dengan mata kepala kita sndiri…

Watak aqasha yang aku paling suka hihihi *sebab memang aku minat die dari dulu.. hihihi… TengOk cerita tu bOleh buat aku senyum sOrang-sOrang dan ketawa sOrang-sorang. hehehe.. Feeling habis sehhhhhh….

Aku ingatkan aku je yang macam tu, rupanya SI DIA pOn sama. hahhahah.. Kantoi! Die JIWANG!

Tapi tak apa la, aku suka kOt LELAKI JIWANG… *lantak kOrang la yang meluat bila baca kenyataan aku ni kan.. ADA AKU KESAH??

Tadi time tengOk cerita tu, die cakap die malu. hahaha.. sengal la die tu. Die cakap kisah cerita tu macam kisah aku dengan die time die nak tackle aku dulu.. *memang indah time di tackle lelaki ni.. Smile with tongue out

At last, walaupOn aku jual ikan kering mahal-mahal, aku terima gak die.. Hehehhe.. *sweet!

…I LOVE U SO MUCH LA DEAR…

 

Hafalan Shalat Delisa (2011)

Filem yang best, sedih dan menyayat hati aku

Ok, bercakap tentang muka ganas, tapi dalam hati ada taman ni lagi satu hal.. Rupanya lelaki ni hati die orang lebih kurang macam kaum wanita jugak kan? Mereka ni bukannya x ada hati dan perasaan, tapi die orang malu nak tunjukkan hati tisu die orang tu… Tak nak la orang cakap die lembek dan x nak la jatuhkan egO mereka sebagai lelaki macho kan…

Tapi aku sebagai wanita sebenarnya respek kat lelaki yang dapat menitiskan air mata die orang time tengOk cerita sedih yang memberikan keinsafan kepada insan yang bergelar manusia…

Macam die, dari dulu lagi sebenarnya aku tau die memang sangat-sangat sensetif tentang kehidupan manusia yang jalan ceritanya memang menyedihkan.. Bila die kata die tengok cerita HAFALAN SOLAT DELISA dan die cakap die menitiskan air mata, hati aku jadi sayu, hati aku jadi terharu jugak sebab die yang aku kenal bukan macam lelaki lain yang pernah aku kenal…

Aku saja je nak test die untuk tengOk cerita tu.. Aku saja paksa die tengOk cerita tu sebab aku nak tengOk die sedih or nangis tak..Bukan apa, aku nak tengOk yang die ni ada hati dan perasaan ke tidak. hehehhe..

Jadi, aku rasa aku x salah pilih die sebagai teman aku sebab aku tak mengharapkan lelaki yang terlalu kuat sampai x pernah keluarkan air mata, tapi aku lebih suka pada lelaki yang berjiwa romantis dan ada lemah lembutnya dalam diri mereka…

p/s : Harap jOdOh aku memang diciptakan untuk bersama dia..

 

       0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

4 comments:

Anissazira Mahmod said...

hafalan shalat delisa mmg sgt sedih. sape2 tgk pun mesty menangis...

btw, sweet la bf ieza. :)

~miss ieza~ said...

Anis : kamu pOn menagis gak ke tengOk cerita tu? hehehehe... Sweet sOur la die tu.. heheh..

Anissazira Mahmod said...

bukan setakat menangis, basah habes tisu. heeeeeee

~miss ieza~ said...

Hahahha.. berapa keping tisu? hihi.. ieza x de la sampai teruk sangat nagis sb ieza ni keras ati kOt.. tapi stil nangis la.. sb tu la agknyer ieza dpt bf yg hati die ada taman.. baru la sepadan kan. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...