...SeLaMaT DaTaNg Ke BlOg MisS IeZa... bLoG iNi HaNyaLaH nUKiLaN bIaSa... MaNa Yg BaIk HaRaP dIjAdIkAn TauLaDan & Yg BuRuK dIjaDiKaN SeMpAdAn...

Followers

Thursday, May 3, 2012

Rindu Zaman Kanak-kanak Ribena

IMG_0552

Comey x zirafah ni? huhuhu..cute kn? *ni keje time bOring

Assalammualaikum dan Salam satu Malaysia…

Hai kOrang… Sihat x? If x sihat, jangan lupa makan ubat Okeh… Huhuhu… Smile 

Aku tak ada apa-apa pOn nak cerita ni tapi juz nak share mOment katanya time skOlah-skOlah dulu kan… Time berhingus lagi… Hihi.. Mesti syOk time sekOlah dulu kan?

Ok la, meh kita tengOk apa aktiviti time skOlah dulu yang mungkin kOrang pOn akan senyum sOrang-sOrang bila ingat semua ni… Smile with tongue out 

~~~~~~~~

KOrang msti ingat mase skolah rendah dulu kn? *nostalgia habis :D*


* kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak. huhuhu….


* kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku. btOl x? Smile with tongue out


* RMT kat skola mkn x b......est, tp yg berduit pon join RMT, x phm aku… heheh


... * gosok gigi ramai2 kat tepi longkang. hahha.. time ni dOk mencangkung ramai2 dengan satu cawan wat kumur… hahhaha


* pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. kadang2 siap ada music sekali… huhuhu


* main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!


* pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.


* cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.


* bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan. Kadang-kadang sampai putih bulu ayam tu cOz wat pemadam papan hitam.. hahahaahha


* time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la.

* main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.


* jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.


* takut BCG tp lepas inject poyo la pulak. Cakap tangan xleh pakai untuk makan la, menulis la.. mmg pOyO sgt!


* balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli semata2 nak mainan dia… coklat die x mkn pon. huhuhu


* Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu.


* time waktu sekolah, org len bawak buku, kebanyakkan kite bwk keta dash, tamia pastu men dlm longkang. yang pOmpuan plak dengan tali getah untuk main zero fine… hahahha.. sengal


* Siri kartun; power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, dragonball, Gaban dan mcm2 lg. jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. asyik ngadap tv n ps jer.

huhu…. ni la baru zaman kita dulu kan?  kwn2 share2  la kt mmber2 korang ea… msti diorg tsengeh2 bace mende nih. Smile

p/s : Aku rindu time skOlah dulu… Lagi2 time skOlah rendah… Rambut panjang sampai bawah punggung… Slalu kena tarik ngn abang-abang darjah enam… Pastu badan kecik mOlek, slalu la cikgu dukung aku.. Embarrassed smile (malu tau!!!).. hihihi…

0059615d2eb6d903717bcd6c6d8cd831

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...